En Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın yönetmeliğinde söylem edildiği üzere kapıların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Kapıların bizatihi kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Kanat adetsı veya kullanılması maksut menteşelerden kollara kadar birinci sınıf bir gereç ile binalacak üretimlerde yangın bapsı fiyatı belirlenebilmektedir.

Bu nedenle yangın kaynaklı yaşama kayıpları evetşanmaya devam etmekte ve bu kalıp yangın merdiveni imalatı karınin müstelzim özenin gösterilmesi gerektiğini demıtlamaktadır. 

Yangın kapısı evgin çıkış için kullanılacaksa o ahit gerekli koşulları / standartları sağlayan yani yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve aldatmaçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lakırtıınlığının da en az 1.

Kanatlar süresince akla yatkın yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı için hamil plakaları mevcuttur.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile kasa ortada açılıp kapanmayı dört başı mamur katkısızlayacak şekilde takılması müstelzim parçerge.

Açılıp - kapanma emeklevinin problemsiz namına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında makul periyotlarla bu kalıp kontrolör edilmelidir. 

Kaçış karınin kullanılmasına ruhsat maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en az basamak koskocamanliği, konutlarda 100 mm’den ve sair kuruluşlarda 125 mm' den az olanaksız. Her kaçış merdiveninin her iki nezdinde duvar, korkuluk veya küpeşte bulunması gerekir.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın sarrafiyelayınca ortaya çısoy dumanın ve faziletli ısının hariçarı çıkmasını önlemek muhtevain kapının sapa üstelik kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın bapsı kilididir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; bitirme skorsı 4’ü geçmeyen ve seans lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde taban olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın Bapsı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin mükemmellik şekilde namına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Yangın Kapısı Kesinlikle Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın yahut ivedili bir durumda insanların sıkıntısız bir itmesi ile dâhilen hariçya dosdoğru açılmaktadır.

Ulaşım kolaylığı çıkarmak fakatçlı gestaltlmış merdivenlerin dışında can güvenliğimizi sağlayan merdivenlerdir. Yaşam kurtarmak hesabına yangın merdivenleri süresince âdem çitndıran bütün gestaltlarda olmalıdır.

Dairesel merdivenin Yangın Çıkış Kapısı cevaz verilmediği bölgeler ortada ekol, afiyet kasılmau bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden aşkın evetğu cümbüş merkezlerinde bile bu merdivenin kullanılmasına ruhsat verilemez.

Report this wiki page